Wassenaer.net

Carel George van Wassenaer Obdam (1733 - 1800) was de derde zoon van Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, en Dodonea Lucia van Goslinga. Hij was lid van de Staten van Friesland, later van Holland en Overijssel, gecommitteerde ter Staten-Generaal, lid van de Raad van State, grietman van Franekeradeel, raad ter Admiraliteit van Friesland, dijkgraaf van de Vijfdeelsdijken in Friesland, voorzitter van de Raad van State, gezant naar Wenen en Provisioneel Representant van het Volk van Overijssel. Hij trouwde in 1767 Jacoba Elisabeth van Strijen, dochter van Jacob en Geertruiid Blaeu en weduwe Dirk Trip. In Delden herinnert nu nog Hotel-Restaurant Carelshaven aan deze Carel.

handtekening Carel George van Wassenaer Obdam

Carel George van Wassenaer Obdam (1733 - 1800) was een modern man. In Friesland, waar hij grietman was van Frankeradeel, heeft hij zich bezig gehouden met de bouw van dijken. In Twente is hij bekend geworden door het graven van de Twickeler Schipvaart, een verbinding van Delden met het riviertje de Regge. Deze aanleg was een begin van de ontsluiting van Twente. Ook liet graaf Carel op het landgoed Twickel een houtzaagmolen bouwen. 

In 1767 trouwde hij met de gefortuneerde Amsterdamse koopmansdochter Jacoba Elisabeth van Strijen, weduwe van Dirk Trip.

Introductie

Introductie

Op deze site wordt een beeld gegeven van 800 jaar familiegeschiedenis van één van de oudste adellijke geslachten, de Van Wassenaers. »lees meer

Op 3 november 2000 was het 800 jaar geleden dat voor het eerst een Van Wassenaer in schriftelijk gedocumenteerde vorm verscheen. Dat feit vormde de aanleiding voor een aantal evenementen dat in 2000 en 2001 gezamenlijk het Van Wassenaer-project uitmaakte. Deze evenementen werden georganiseerd door een samenwerkingsverband waarvan de Familiestichting van Wassenaer, de Stichting Duivenvoorde, de Stichting Twickel, de Stichting Hollandse Historische Reeks, de Stichting Internationale van Wassenaer Concours en het Nationaal Archief deel uitmaken. Een team van eminente historici heeft daarnaast een schitterend geïllustreerd boek geschreven. In het Haags Historisch Museum en op Duivenvoorde en Twickel zijn bijzondere rondleidingen georganiseerd. Het Van Wassenaerconcours stond eveneens in het teken van dit jubileum en ook het Nationaal Archief rondde in 2002 een bijzonder archiefproject af.
Op deze nieuwe website treft u nadere informatie aan over de familiegeschiedenis in het algemeen, de familieleden, de projecten, boeken, tentoonstellingen en evenementen.

Index
Nieuwe website

Nieuwe website

Welkom op de nieuwe site van de Familie van Wassenaer. De eerste versie van deze site hebben we gelanceerd in het jaar 2000, bij het 800-jarig bestaan van de familie. »lees meer

We hadden veel te vertellen, bijvoorbeeld over de tentoonstellingen in het Haags Historisch Museum en in de oude familiekastelen Duivenvoorde en Twickel, het in de Hollands Historische Reeks uitgegeven boek 'Heren van Stand' en over diverse archiefinventarisaties. Nu, twintig jaar verder, vonden we het tijd om de site op te frissen en aan te passen aan de context en de webtechniek van deze tijd. De site verwijst naar aspecten van onze familiegeschiedenis, kunstobjecten en naar de diverse stichtingen en instellingen waaraan wij direct of indirect zijn geliëerd, en geeft informatie over andere publicaties en tentoonstellingen als dat actueel is.
Mocht je naar aanleiding daarvan verdere informatie willen ontvangen, dan kun je die aanvragen op info@wassenaer.net.

Wij zijn Robert Koumans van NAIT Media Ventures heel dankbaar voor de productie van de nieuwe site. En Stichting Jacoba van Wassenaer Fonds voor de financiering van deze update.

Wij wensen je veel plezier toe bij je rondgang over onze site. Als je wilt kun je feedback achterlaten door hier te klikken.

Arent van Wassenaer
Voorzitter bestuur Familiestichting van Wassenaer

Nieuws

Nieuws

Klik hier voor de laatste nieuwsberichten van / over de familie.

Nieuws

Nieuws

Klik hier voor de laatste nieuwsberichten van / over de familie.

Boeken

Boeken

Er zijn meerdere boeken gepubliceerd over de familie van Wassenaer.
Klik hier voor de lijst.

Activiteiten