Wassenaer.net


In 2022 vond het Internationaal Van Wassenaer Concours plaats van 31 augustus t/m 2 september, met een focus op klassiek en romantisch repertoire.
Het Internationaal Van Wassenaer Concours – in 2022 voor het eerst met repertoire van na de hoogbarok – daagt jonge musici uit om hun grenzen te verleggen in een rechtstreekse competitie. Tijdens de ontknoping in september 2022 streden de drie finalisten om de prijzen:

ENSEMBLE 1: PURACORDA
Mayumi Sargent viool
Panagiotis Charalampidis viool
Eura Fortuny altviool
Antigoni Seferli cello

Felix Mendelssohn 1809-1847
Strijkkwartet nr. 6 in f
(‘Requiem to Fanny’), Op. 80 Allegro vivace assai
Allegro assai
Adagio
Finale: Allegro molto

Frank Bridge 1879-1941
Three Idylls, H.67
I. Adagio molto espressivo

ENSEMBLE 2: FANNY DAVIES ENSEMBLE
Javier López Escalona cello
Laura Granero fortepiano

Ludwig van Beethoven 1770-1827
Sonate in A, Op. 69
Allegro, ma non tanto

Johannes Brahms 1833-1897
Sonate in F, Op. 99 nr. 2 Allegro vivace
Adagio affettuoso
Allegro passionato
Allegro molto

ENSEMBLE 3: RICERCHE PARALLELE
Giulio Padoin cello
Gabriele Lucherini fortepiano

Joseph Wölfl 1773-1812
Grand Duo in d, Op. 31
Andante

Ludwig van Beethoven 1770-1827
Sonate in A, Op. 69
Allegro ma non tanto
Scherzo. Allegro molto
Adagio cantabile
Allegro vivace


WINNAARS:
PuraCorda 1e prijs
Fanny Davies Ensemble 1e prijs, OOM prijs
Ricerche Paralelle 1e prijs, publieksprijs


PRESENTATIE
Ab Nieuwdorp

JURY
Krijn Koetsveld (voorzitter)
Richard Egarr
Marc Mauillon
Sylvie Brély
Emily Worthington
Clive Brown

Meer informatie: https://oudemuziek.nl/voor-musici/concours/

Introductie

Introductie

Op deze site wordt een beeld gegeven van 800 jaar familiegeschiedenis van één van de oudste adellijke geslachten, de Van Wassenaers. »lees meer

Op 3 november 2000 was het 800 jaar geleden dat voor het eerst een Van Wassenaer in schriftelijk gedocumenteerde vorm verscheen. Dat feit vormde de aanleiding voor een aantal evenementen dat in 2000 en 2001 gezamenlijk het Van Wassenaer-project uitmaakte. Deze evenementen werden georganiseerd door een samenwerkingsverband waarvan de Familiestichting van Wassenaer, de Stichting Duivenvoorde, de Stichting Twickel, de Stichting Hollandse Historische Reeks, de Stichting Internationale van Wassenaer Concours en het Nationaal Archief deel uitmaken. Een team van eminente historici heeft daarnaast een schitterend geïllustreerd boek geschreven. In het Haags Historisch Museum en op Duivenvoorde en Twickel zijn bijzondere rondleidingen georganiseerd. Het Van Wassenaerconcours stond eveneens in het teken van dit jubileum en ook het Nationaal Archief rondde in 2002 een bijzonder archiefproject af.
Op deze nieuwe website treft u nadere informatie aan over de familiegeschiedenis in het algemeen, de familieleden, de projecten, boeken, tentoonstellingen en evenementen.

Index
Nieuwe website

Nieuwe website

Welkom op de nieuwe site van de Familie van Wassenaer. De eerste versie van deze site hebben we gelanceerd in het jaar 2000, bij het 800-jarig bestaan van de familie. »lees meer

We hadden veel te vertellen, bijvoorbeeld over de tentoonstellingen in het Haags Historisch Museum en in de oude familiekastelen Duivenvoorde en Twickel, het in de Hollands Historische Reeks uitgegeven boek 'Heren van Stand' en over diverse archiefinventarisaties. Nu, twintig jaar verder, vonden we het tijd om de site op te frissen en aan te passen aan de context en de webtechniek van deze tijd. De site verwijst naar aspecten van onze familiegeschiedenis, kunstobjecten en naar de diverse stichtingen en instellingen waaraan wij direct of indirect zijn geliëerd, en geeft informatie over andere publicaties en tentoonstellingen als dat actueel is.
Mocht je naar aanleiding daarvan verdere informatie willen ontvangen, dan kun je die aanvragen op info@wassenaer.net.

Wij zijn Robert Koumans van NAIT Media Ventures heel dankbaar voor de productie van de nieuwe site. En Stichting Jacoba van Wassenaer Fonds voor de financiering van deze update.

Wij wensen je veel plezier toe bij je rondgang over onze site. Als je wilt kun je feedback achterlaten door hier te klikken.

Arent van Wassenaer
Voorzitter bestuur Familiestichting van Wassenaer

Nieuws

Nieuws

Klik hier voor de laatste nieuwsberichten van / over de familie.

Nieuws

Nieuws

Klik hier voor de laatste nieuwsberichten van / over de familie.

Boeken

Boeken

Er zijn meerdere boeken gepubliceerd over de familie van Wassenaer.
Klik hier voor de lijst.

Activiteiten